dimarts, 29 de novembre del 2011

CONILL AMB CARGOLS I TROMPETES DE LA MORT

A finals d'estiu quan estàvem estiuejant a Ribes de Freser L'avi Mateu va decidir fer aquest plat. Es habitual en aquesta època trobar bolets en els punts mes alts de les muntanyes, però si l'estiu es molt plujós no cal anar gaire lluny per caçar-ne. De manera practica els bolets recol·lectats son incorporats en les nostres elaboracions i aquí us deixem una mostra.

Com el plat es mes propi de les terres de Lleida que no pas de la cuina pirenaica, he decidit maridar-lo amb un vi de Costers del Segre que realment li va perfecte.


INGREDIENTS:

1 conill de 1,2 quilos
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 Bitxos petits
1 ceba mitjana de figueres
2 dents d’all
Farina de blat
10 grams de pols de trompetes
¾ de quilo de tomàquet ratllat
Oli d’oliva
Sal
Sucre
1 copa de conyac o brandí
Pebre vermell dolç
Pebre negre
1 quilo de cargols ( Preferentment Vinyals )

Preparació:

Rentar el cargols i esbandir-los 3 o 4 cops. Posar una olla amb aigua freda amb els cargols dins, amb una mica de fonoll i farigola i deixar-ho coure a foc lent durant ¾ d’hora. Cal posar sal a la tapa per evitar que els cargols hi pugin. Quan l’aigua comença a estar una mica calenta els cargols surten de les seves closques, a les hores hem de pujar el foc i deixar-ho bullir la resta del temps. Cal anar escumant i netejant l’olla durant el període de cocció. Un cop cuits els escorrem i els deixem a punt de incorporar-los al plat.

En una cassola amb oli posem el conill tallat a trossos amb sal, pebre negre i enfarinat i ho deixem coure. Quan estiguin enrossits els retirem i els deixem en un plat a banda.

Després posem a la cassola la ceba i els alls, tallat tot molt petit, quan comença a enrossir-se li afegim el pebrot verd i vermell i ho deixem uns 5 minuts. Passat aquests temps hi posem els bitxos, el sucre, la sal, el pebre vermell dolç i el tomàquet fins que redueixi d’aigua, a les hores afegim la pols de les trompetes i ho barregem bé. 
Quan ja comença a estar tot enrossit posem el conill a la cassola, els cargols, un got d’aigua i la copa de conyac i ho deixem una mitja hora sense tapar.
Abans de treure del foc hem de provar-ho i si cal rectificar-ho de sal.


EL MARIDATGE

CASTELL DEL REMEI - GOTIM BRU


Es un vi negre que te 10 mesos de criança en botes de roure Francès i americà. Les varietats del cupatge son Ull de llebre, Cabernet sauvignon, Merlot i Garnatxa.

Personalment es un vi que a mi m'agrada força, especialment per l'equilibri d'acidesa i de tanins, amb uns aromes de fusta fumada i de fruits vermells que el fan molt ben definit en el paladar. Te una llàgrima densa, pròpia dels vins d'aquestes característiques i els seu color es un roig robi intens.

Les dades del Celler son :
CASTELL DEL REMEI S.L.
Finca Castell del Remei
25333 Castell del Remei Lleida
Telèfon: 973 580200 / 973 580632
Fax: 973 718312