diumenge, 25 de novembre del 2012

TRINXAT BLAU


Avui proposem una nova recepta amb les patates blaves. Ara per ara ja no en tenim al hort i no podem fer més plats, però potser l’any que be hi tornem. El més important es que els avis tinguin ganes de plantar i provar altres varietats vegetals, així podrem fer nous plats i noves combinacions.

 


INGREDIENTS:
( Per 4 Persones )
1 col d’hivern
1 kg  patates “Bleur d’Artois“
Oli d'oliva verge extra
Cansalada viada salada ( preferentment del col i tallada una mica gruixuda )
Sal
2 alls

Preparació:

Personalment m'agrada fer bullir les patates i la col per separat ja que normalment no tenen els mateixos temps de cocció. En la recepte d'avui les patates Bleue d'Artois tenen una cocció molt més curta que els Trumfos ( Son les patates pròpies del Trinxat ).
Així dons per començar fem bullir la col en una olla gran amb aigua i sal, i en una altre hi posem les patates, però amb una mica menys aigua i la mateixa proporció de sal. Un cop cuita la col i les patates reservem unes quantes patates blaves, les aixafem amb oli i sal i les deixem amb textura de puré.
En una paella gran i amb un bon raig d'oli d'oliva enrossim a foc lent els alls i la cansalada ( volem que la cansalada deixí anar oli a poc a poc ) Un cop cuites les rostes de cansalada les reservem i afegim les patates i la col al oli de la paella i les aixafem amb una forquilla.
Quan ja esta tot ben barrejat i el gust de la cansalada està integrat al trinxat, ho retirem de la paella, i a les hores hi afegim el puré de patates blaves i el posem ben estès al fons de la paella ( Ha de quedar una capa uniforme ) i a les hores al damunt i amb molt de compte la resta del trinxat. Ho deixem 1 minut i ho posem en un plat, donant la volta a la paella i d'aquesta manera el puré de patates blaves ens quedarà a la part superior del plat.

Per acabar hi posarem les rostes de cansalada per damunt i ja ho podem servir.
Bon profit!

EL MARIDATGE

LA ROSA DE RAVENTÓS I BLANC


Es un rosat jove que combina molt bé amb un plat de gustos variats i suaus com el nostre, Es un vi
molt agradable i equilibrat, i personalment en va convença al primer moment, (això ja m'ha passat amb altres vins de Raventós i Blanc ) és lleuger i sec i te bona acidesa i bona persistència.

100% Pinot Noir del Serral
Producció de 43.000 ampolles
Grau alcohòlic : 12,0 % Vol.


 Descripción: Descripción: Raventós i Blanc

OU FERRAT AMB TÒFONA I BOLETS VARIATS



Ingredients :

Recepta per una persona :
1 Ou
1 Tall de cansalada salada del coll
1 grapat de bolets variats
1 Tòfona
Oli
Sal.

Preparació :

Primer de tot netegem els bolets i posem la cansalada en un paella amb unes gotes d’oli d’oliva a foc baix, per que deixi anar greix. Quan la cansalada trenca el color hi afegim els bolets i esperem que vagin perdent aigua.


Un cop cuits i salats al gust els retirem i aprofitem la mateixa paella per fer el ou ferrat amb poc oli i una mica de sal.


Posem els encenalls de tòfona i ja ho podem servir.

   EL MARIDATGE  

MAS PICOSA - VI ECOLÒGIC DEL CELLER DE CAPÇANES -

Crec que aquest vi es ideal per acompanyar un plat d’aquestes característiques on el contrast i els gustos variats i persistents ens fan difícil el poder apreciar-los correctament.


Aquest vi te uns tanins equilibrats i suaus que ens ajudaran amb aquest plat i on els fruits vermells ens netejaran el paladar i es deixaran un molt bon final.



40% Garnatxa, 40% Carinyena, 10% Merlot, 10% Ull de llebre

Grau alcohólic: 14,0 % Vol.
Producció : 30.000 Ampolles
D.O. Montsant

Fitxa del celler :

http://www.cellercapcanes.com/ca/vi/mas-picosa
Direcció:
Carrer Llaberia, 4
43776 Capçanes - Tarragona


Tel/Fax: 977 178 319
E-mail: cellercapcanes@cellercapcanes.com