diumenge, 30 de març del 2014

ARRÒS MELÓS D'ÀNEC AMB CARXOFES



Aquesta recepta ha estat inspiració de la Neus. Un dissabte vam tenir a dinar a casa en Francis, la Bea, l’Anna i en Sergi, son amics i bons crítics a la hora de provar coses noves per menjar, així doncs la Neus va aprofitar l’avinentesa per fer aquest plat que no havíem elaborat mai i que tots els presents van estar disposats a tastar.


INGREDIENTS:

400 grams d’arròs rodó o bomba
500 grams d’ànec
8 carxofes tendres
2 cebes de Figueres mitjanes ( 250 grams )
1,5 litres de brou suau ( Si pot ser dels menuts de l’ànec o de pollastre )
Sal
Pebre negre
4 grans d’all
1 got gran de vi blanc ( 250 ml )


Preparació:

Primer de tot prepararem les carxofes, retirant totes les fulles i deixant els cors ben nets i tallats a quarts. Tal com les anem netejant i tallant les posem en un pot o olla amb aigua, sal i una mica de llimona i les fem bullir 3 minuts.
Amb una cassola  posem l’oli, afegim els 4 grans d’all i rostim una mica l’ànec salpebrat prèviament. S’ha de coure a foc baix perquè deixi anar el greix que té. 


Quan ja estigui ros el retirem, posem la ceba trinxada ben petita o ratllada i seguim deixant-t’ho a foc lent. Quan la ceba tingui color, hi posem el vi blanc i deixem que redueixi. Quan ja comença a caramel·litzar rectifiquem de sal.
Afegim l’ànec, les carxofes i un got de brou ( 250 ml ) i ho deixem uns 10 – 15 minuts per integrar els ingredients principals.
Passat el temps incorporem l’arròs i ho deixem sofregir tot una mica, és en aquest moment quan hem d’afegir quatre cullerots de brou calent i anar-ho remenant tot sense parar, corregim de sal (Si cal). 


A mesura que l’arròs no tingui caldo li haurem d’anar afegint i remenant,  i així tota l’estona fins que l’arròs estigui en el punt que ens agrada.

El deixem tapat 2 minuts que perdi una mica de temperatura ja que estarà més gustós i es podrà apreciar millor es gust de l’ànec.



EL MARIDATGE :

A PRIORI - COLET VINS


A Priori es un vi blanc escumós elaborat a Pacs del Penedés. Hem de tenir en compte que parlem d’un vi escumós i no pas d’un Cava. El fet es que aquest vi esta elaborat amb varietats de raïms que no estan autoritzades per el Consell Regulador del Cava i per aquest motiu és un vi escumós.
Esta elaborat per Sergi Colet i el cupatge és el següent :

> 35% Chardonnay
> 5% Gewürstraminer
> 40% Macabeu
> 5% Moscatell d’Alexandria
> 15% Riesling

 Personalment es un vi que he trobat molt indicat per maridar amb aquest plat, ja que l’entrada en boca es molt equilibrat  i suau amb un toc dolç que s’accentua  amb el gust de la carxofa i fa una molt bona combinació amb l’arròs i el ànec, donant molta amplitud al paladar.


Al nas tenim una sensació floral de molta intensitat aromàtica,  pot ser, que inicialment la trobem diferent i que ens sorprengui, però la fruita blanca i les notes cítriques ens convidaran a tastar el vi sens dubte.
Aquest escumós té un període de criança de 18 mesos i la producción es d’unes 20.000 ampolles i crec que és un cupatge molt encertat.
També he de dir que per mi es un escumós perfecte per prendre sense maridar, és a dir, normalment el que fem es buscar un vi que encaixi amb el plat o a la inversa, però aquest escumós no li cal. Una nit d’estiu, bona companyia, música al gust, una conversa motivant i una ampolla de A Priori servida entre 4 i 6 graus amb una glaçonera per mantindre la temperatura pot ser un moment inoblidable.

COLET VINS
Camí del salinar s/n
08739 Pacs del Penedès
Barcelona
Tel / Fax + 34 938 170 809
info@colet.cat
www.colet.cat